Polițiști închiși pe viață, pentru torturarea unui suspect

Polițiști închiși pe viață, pentru torturarea unui suspect
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un tribunal din Bangkok a condamnat miercuri la închisoare pe viață șase ofițeri de poliție pentru torturarea și uciderea unui suspect de trafic de droguri în timpul interogatoriului. Printre aceștia se numără și un influent colonel de poliție supranumit "Joe Ferrari", pentru colecția sa de mașini de lux. Tribunalul i-a condamnat inițial pe cei șase ofițeri la moarte, pentru constrângere, abuz de putere, abuz de autoritate și moarte prin tortură, dar a schimbat această pedeapsă în închisoare pe viață pentru că au cooperat și au încercat să îl resusciteze pe suspect.

Thitisan "Joe" Uttanapol, în vârstă de 40 de ani, șef al poliției din provincia Nakhon Sawan, a fost arestat împreună cu alți ofițeri în august, când un videoclip de la interogatoriu a devenit viral. Se vedea victima cu saci de plastic pe cap, sufocându-se în timp ce era imobilizată pe podea. Videoclipul a captat o atenție uriașă în Thailanda și a stârnit o dezbatere aprinsă despre abuzurile și corupția din partea poliției și despre măsura în care figurile puternice din domeniul aplicării legii sunt de neatins. Procesul a fost văzut ca un test al sistemului judiciar din Thailanda și al voinței acestuia de a trage la răspundere polițiștii de rang înalt.

"Este pentru prima dată când sistemul de justiție a reușit să îi aducă în fața justiției pe infractorii care sunt persoane oficiale", a declarat un activist thailandez pentru drepturile omului.

Citit 2509 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.