Maia Sandu, în vizită oficială la Kiev

Maia Sandu, în vizită oficială la Kiev
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat luni într-o vizită oficială la Kiev, unde are programată o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează mass-media de peste Prut.

Maia Sandu a vizitat în prima parte a zilei oraşele Borodianka, Bucea şi Irpin.

"Astăzi (luni - n.r.) sunt în Ucraina, la invitaţia preşedintelui Volodimir Zelenski. Am început vizita mergând în câteva oraşe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelii, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodianka şi Irpin. Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte'', a declarat preşedinta Republicii Moldova, potrivit unimedia.info.

Maia Sandu şi Volodimir Zelenski au avut pe 22 iunie o convorbire telefonică în care au abordat summitul european, la care Ucraina şi Republica Moldova au primit statutul de ţări candidate la UE.

Citit 398 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2022 20:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.