Medvedev: "Sancțiunile împotriva Moscovei ar putea justifica un război"

Medvedev: "Sancțiunile împotriva Moscovei ar putea justifica un război"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a afirmat joi că, în anumite circumstanţe, sancţiunile împotriva Moscovei ar putea fi considerate un act de agresiune şi ar putea justifica un război, informează Reuters.

"Aş vrea să subliniez încă o dată că, în anumite circumstanţe, astfel de măsuri ostile ar putea fi, de asemenea, calificate drept un act de agresiune internaţională. Şi chiar un «casus belli» (o justificare pentru război)", a declarat Medvedev, adăugând că Rusia are dreptul de a se apăra.

Rusia se confruntă cu un val de sancţiuni paralizante din partea ţărilor occidentale, ca răspuns la invazia ei declanşată pe 24 februarie asupra Ucrainei şi pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială".

Dmitri Medvedev, care a fost o perioadă preşedinte al Rusiei şi era considerat de unii un liberal, a devenit unul dintre cei mai vocali susţinători ai războiului, făcând o serie de afirmaţii dure la adresa Occidentului. În urmă cu două zile,  Medvedev a declarat că orice intruziune în Peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război, care ar putea conduce la al treilea război mondial.

Citit 873 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2022 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.