Cargoul cu cereale furate de ruși, lăsat să plece

Cargoul cu cereale furate de ruși, lăsat să plece
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cargoul rusesc "Jibek Joly", despre care Kievul afirmă că transportă cereale ucrainene furate de Rusia, a reintrat în apele teritoriale ruseşti, după ce a părăsit coasta Turciei, unde fusese imobilizat începând de vineri, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit unui responsabil turc, cargoul rusesc ''a intrat în apele teritoriale ruse, dar fără a se apropia de un port'' pentru moment. Conform agenţiei turce de presă DHA, cargoul şi-a închis transponderul, emiţătorul prin care este localizat.

Autorităţile ucrainene au deplâns decizia Turciei de a lăsa nava să plece. ''Regretăm că nava rusă "Jibek Joly", încărcată cu cereale ucrainene furate, a fost autorizată să părăsească postul turc Karasu, în pofida dovezilor (...) prezentate autorităţilor turce'', a transmis purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko. ''Ambasadorul Turciei la Kiev va fi invitat (la MAE ucrainean) pentru a clarifica această situaţie inacceptabilă'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un membru al echipajului cargoului "Jibek Joly", citat de agenţia rusă TASS sub acoperirea anonimatului, a declarat că încărcătura navei va fi transferată pe un alt cargou.

Citit 1416 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2022 16:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.