Serghei Lavrov a plecat cu coada între picioare de la summitul G20

Serghei Lavrov a plecat cu coada între picioare de la summitul G20
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Secretarul de stat american Antony Blinken a subliniat vineri că Rusia a auzit un "cor de apeluri al lumii întregi" pentru a pune capăt războiului în Ucraina, ca urmare a participării ministrului de Externe rus Serghei Lavrov la reuniune, informează AFP.

Secretarul de stat american s-a adresat omologului său rus în timpul discuţiilor în spatele uşilor închise care au avut loc la reuniunea G20 din Bali, cerând ca Moscova să permită livrările de cereale din Ucraina. "Mă adresez colegilor noştri ruşi: Ucraina nu este ţara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru. De ce blocaţi porturile? Trebuie să lăsaţi grâul să iasă" din porturi, i-a spus Blinken lui Serghei Lavrov, cu care a refuzat să aibă o întrevedere separată.

Lavrov a respins vineri criticile "frenetice" ale Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, mustrând adversarii Rusiei pentru că au pierdut şansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale.

Serghei Lavrov a decis să părăsească summitul G20 de la Bali mai devreme, sărind peste sesiunile planificate pentru vineri după-amiază, precum şi peste dineul oficial de vineri seară.

Citit 1033 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2022 18:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.