Papa Francisc a numit trei femei în posturi-cheie la Vatican

Papa Francisc a numit trei femei în posturi-cheie la Vatican
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Papa Francisc a numit miercuri trei femei în cadrul autorităţii de la Vatican cu rol în alegerea episcopilor, un demers considerat istoric, informează DPA şi Reuters.

Două călugăriţe, Raffaella Petrini şi Yvonne Reungoat, şi o mireană, María Lía Zervino, au fost numite în Dicasterul pentru episcopi, a anunţat Vaticanul. Raffaella Petrini, în vârstă de 53 de ani, deţinea deja funcţia de secretar general din noiembrie anul trecut, ocupând astfel cea de-a doua poziţie în ierarhia oficialilor de la Vatican. Yvonne Reungoat a fost superioară generală a ordinului Fiicele Mariei Ajutorul Creştinilor, iar Zervino a fost preşedinta Uniunii Mondiale a Organizaţiilor Femeilor Catolice.

Dicasterul pentru episcopi a avut până acum o componenţă exclusiv masculină. Rolul acestei structuri este de a examina candidaţii şi de a-l consilia pe papă cu privire la alegerea preoţilor în funcţia de episcop.

Printre femeile care nu aparţin clerului, dar care deţin funcţii importante la Vatican se mai numără Barbara Jatta, prima femeie director a Muzeelor Vaticanului, şi Cristiane Murray, directoare adjunctă a Biroului de presă al Vaticanului. Ambele au fost numite de Papa Francisc.

Citit 434 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 18:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.