Papa Francisc vrea să meargă la Kiev

Papa Francisc vrea să meargă la Kiev
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Papa Francisc a declarat săptămâna trecută că speră să viziteze Ucraina, în cadrul eforturilor sale de a încerca să pună capăt unui război care durează de cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat. „Am o mare dorinţă de a merge la Kiev”, a spus Papa, atunci când a fost întrebat despre o posibilă călătorie în Ucraina în viitorul apropiat. El s-a adresat în avionul papal jurnaliştilor care călătoreau cu el de la Roma în Canada.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina. Luna trecută, el a acuzat implicit Moscova că duce un „război de agresiune crud şi fără sens”.

Într-un interviu exclusiv acordat la începutul acestei luni, Suveranul Pontif a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria sa în Canada. După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut niciun contact substanţial cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către Suveranul Pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala provinciei Alberta, la începutul unei călătorii în Canada în care îşi propune să prezinte scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în şcolile rezidenţiale, unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi. „Aceasta este o călătorie de penitenţă. Să spunem că acesta este spiritul ei”, a declarat el reporterilor, în comentariile sale tradiţionale de la începutul zborului.

Citit 498 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 19:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.