Câștig de 1,34 miliarde de dolari, la loteria americană

Câștig de 1,34 miliarde de dolari, la loteria americană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un bilet norocos cumpărat în statul Illinois i-a adus unui american 1,34 miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai mare premiu din istoria loteriei Mega Millions, potrivit CNN și BBC. Şansa de a câştiga marele premiu era extrem de mică - de doar 1 la aproape 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este mult mai mare, de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

Numerele extrase vineri seară au fost 13, 36, 45, 57, 67 și un "Mega Ball" (joker) de 14. Exact cele de pe biletul cumpărat de un american dintr-o benzinărie din Des Plaines, de lângă Chicago, conform Loteriei din Illinois, citată de CNN.

Cel care a cumpărat biletul a câștigat 1,337 de miliarde de dolari. Dacă alege să-şi primească premiul într-o singură tranşă, câștigătorul va primi 780 milioane de dolari. El poate primi însă toată suma, de 1,337 de miliarde de dolari, dacă va accepta o plată eșalonată, pe o perioadă de 29 de ani. El are la dispoziție un an de la extragere pentru a-și revendica premiul și poate alege să nu-și facă public numele.

Premii considerabile au câștigat și alți americani care au participat la loteria de vineri seară - 26 de bilete au câștigat un premiu secundar de cel puțin un milion de dolari, deoarece au nimerit primele cinci numere.

Cel mai mare premiu Mega Millions de până acum a fost de 1,537 miliarde de dolari, în 2018.

Citit 636 ori Ultima modificare Duminică, 31 Iulie 2022 18:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.