Desfășurare de forțe navale în apropiere de Taiwan

Desfășurare de forțe navale în apropiere de Taiwan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Patru nave de război americane, printre care un portavion, au fost poziționate la est de Taiwan, în cadrul unor desfăşurări de ''rutină'', înaintea unei foarte probabile vizite la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în pofida avertismentelor transmise de China, informează Reuters şi AFP.

Portavionul "USS Ronald Reagan" a traversat Marea Chinei de Sud şi se află în prezent la est de Taiwan şi la sud de Japonia. Nava este însoţită de crucişătorul "USS Antietam" şi de distrugătorul "USS Higgins". ''Deşi ele pot răspunde la orice eventualitate, acestea sunt desfăşurări normale, de rutină'', a declarat un reprezentant al US Navy. El a adăugat că în zonă se află şi nava amfibie de asalt "USS Tripoli", în cadrul desfăşurării din portul San Diego (California) începute în această regiune la începutul lunii mai.

Nancy Pelosi, o critică vehementă a politicii Beijingului, era aşteptată să sosească în cursul zilei de marţi la Taipei.

China a avertizat marţi că Statele Unite vor fi ''răspunzătoare'' pentru această vizită şi că ele vor trebui să ''plătească preţul''.

China consideră insula Taiwan o parte a teritoriului său şi, de mai multe ori, a avertizat SUA cu privire la riscul ca o vizită a unui înalt demnitar american la Taipei să constituie o provocare majoră pentru Beijing.

Ministerul Apărării taiwanez a anunţat că va desfăşura în mod corespunzător forţe ca reacţie la ''ameninţările inamicului'', în contextul sporirii tensiunilor cu Beijingul.

Citit 651 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 15:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.