Confruntări sângeroase între Israel și Jihadul Islamic

Confruntări sângeroase între Israel și Jihadul Islamic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un număr de 24 de persoane, dintre care şase copii, au murit în Fâşia Gaza de la izbucnirea violenţei între Israel şi gruparea Jihadul Islamic, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, transmite AFP. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, începând de vineri atacurile israeliene s-au soldat, de asemenea, cu 215 răniţi.

Autorităţile israeliene contrazic aceste informaţii şi dau asigurări că mai mulţi copii palestinieni au fost ucişi sâmbătă seară la Jabalia (nord) în urma unui atac cu rachetă eşuat al Jihadului Islamic ce viza teritoriul Israelului.

"Forţele de securitate israeliene nu au lovit Jabalia în ultimele ore", a declarat biroul premierului israelian Yair Lapid într-un comunicat.

Într-un spital din Jabalia, jurnaliştii AFP au văzut cadavrele a şase persoane, inclusiv trei copii.

Această nouă confruntare, care a început vineri, este cea mai gravă între statul evreu şi organizaţiile armate din Fâşia Gaza după războiul din mai 2021, care în 11 zile a făcut 260 de morţi de partea palestiniană, inclusiv combatanţi, şi 14 morţi de cea israeliană, dintre care un soldat, potrivit autorităţilor locale.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte pentru o săptămână de raiduri în Gaza care vor viza organizaţia Jihadul Islamic. A informat, de asemenea, că a ucis 15 luptători ai acestei grupări, printre care un comandant şef, Tayssir Al-Jabari.

"Bătălia abia începe", a declarat Mohammed Al-Hindi, un oficial al Jihadului Islamic, organizaţie care trage rachete înspre Israel.

Citit 638 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2022 21:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.