Încă patru nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene

Încă patru nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Patru nave ucrainene care transportă produse agricole au părăsit duminică porturile ucrainene de la Marea Neagră în cadrul acordului încheiat pentru deblocarea exporturilor de cereale, au anunţat responsabili ucrainean şi turc, citaţi de AFP şi Reuters.

În total, aceste cargouri transportă peste 161.000 de tone de porumb şi produse alimentare spre Turcia, China şi Italia, potrivit Centrului de coordonare comun (CCC) care va urmări traseul lor până la Istanbul, unde vor fi inspectate în larg înainte de a intra în Bosfor.

Odată cu aceste noi transporturi, exporturile de cereale ucrainene îşi regăsesc progresiv un ritm regulat. CCC precizează într-un comunicat că este pe cale să "finalizeze procedurile de export regulate" în cadrul Iniţiativei de la Marea Neagră pentru cereale, denumirea oficială a acordului.

Într-un mesaj adresat ucrainenilor sâmbătă seară, preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat satisfacţia pentru relansarea exporturilor pe mare de produse agricole ucrainene. "Porturile noastre la Marea Neagră funcţionează", a spus el. "Dar principalul risc, securitatea, rămâne. Pericolul unei provocări ruse şi a unor acţiuni teroriste persistă", a adăugat el.

Citit 370 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2022 21:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.