Kim Jong Un se declară victorios în lupta cu coronavirusul

Kim Jong Un se declară victorios în lupta cu coronavirusul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins virusul, informează DPA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat miercuri victoria în bătălia pentru eradicarea noului coronavirus în cadrul unei reuniuni naţionale privind măsurile pentru combaterea epidemiei, care a avut loc la Phenian, a relatat joi media de stat. Kim a declarat, potrivit presei, că acţiunile împotriva virusului s-au încheiat, dar Coreea de Nord trebuie să rămână vigilentă şi să monitorizeze în mod eficient regiunile de graniţă.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire sau cazuri suspecte legate de epidemie în ultimele aproape două săptămâni. Este neclar câte infectări cu COVID-19 s-au înregistrat în total în această ţară.

Coreea de Nord, o ţară izolată pe plan internaţional, a confirmat pentru prima dată infectări cu noul coronavirus la mijlocul lunii mai, când a anunţat că se confruntă cu o urgenţă epidemiologică. Ulterior, s-a referit la ''cazuri de febră''. Potrivit bilanţurilor realizate de autorităţile nord-coreene, aproape 4,8 milioane de astfel de cazuri au fost înregistrate de la sfârşitul lui aprilie.

Citit 420 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2022 16:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.