Datele a 48,5 milioane de chinezi, scoase la vânzare pentru 4.000 de dolari

Datele a 48,5 milioane de chinezi, scoase la vânzare pentru 4.000 de dolari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un hacker pretinde că a obținut informațiile personale a 48,5 milioane de utilizatori ai aplicației mobile de coduri de sănătate COVID, administrată de orașul Shanghai. Hackerul cu numele de utilizator „XJP" a postat o ofertă de vânzare a datelor pentru 4.000 de dolari pe forumul de hackeri Breach Forums. „Această bază de date conține toate persoanele care locuiesc în Shanghai sau au vizitat Shanghai de la adoptarea lui Suishenma", a spus XJP în postarea prin care, inițial, cerea 4.850 de dolari.

Suishenma este numele chinezesc al sistemului de coduri de sănătate din Shanghai, pe care orașul cu 25 de milioane de locuitori, la fel ca multe altele din China, l-a instituit la începutul anului 2020 pentru a combate răspândirea COVID-19. Toți rezidenții și vizitatorii trebuie să îl folosească.

Presupusa infracțiune apare după ce un alt hacker a anunțat la începutul lunii trecute că a obținut 23 de terabytes de informații personale aparținând unui miliard de cetățeni chinezi de la poliția din Shanghai. Hackerul respectiv s-a oferit, de asemenea, să vândă datele pe Breach Forums. Wall Street Journal a declarat că acesta a reușit să fure datele de la poliție deoarece o fereastră pentru gestionarea unei baze de date a fost lăsată deschisă pe internetul public fără protecție prin parolă timp de mai bine de un an.

Citit 353 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 18:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.