Serbia nu se alătură ”isteriei antirusești” europene

Serbia nu se alătură ”isteriei antirusești” europene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul de Interne al Serbiei a afirmat luni că titularul postului, Aleksandar Vulin, i-a transmis fără echivoc şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, că ţara sa nu s-a alăturat sancţiunilor europene împotriva Kremlinului şi nici nu participă la ceea ce instituţia a numit ''isteria antirusă'', transmite EFE.

Vulin s-a întâlnit luni la Moscova cu Lavrov, căruia i-a spus că deplânge ''profund'' faptul că o vizită planificată pentru iunie a ministrului de Externe rus la Belgrad a devenit imposibilă ''ca urmare a deciziei altor ţări'', a menţionat ministerul sârb într-un comunicat.

Ministerul sârb se referea la faptul că, pe fondul sancţiunilor impuse Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei, cvasitotalitatea spaţiului aerian european este închis pentru avioanele ruse.

''Serbia, condusă de preşedintele Aleksandar Vucic, nu uită frăţia centenară (cu Rusia) şi este singura ţară din Europa care nu a impus sancţiuni Rusiei'', a declarat Vulin.

Ministrul Apărării rus, generalul Serghei Şoigu, l-a decorat pe Vulin pentru contribuţia acestuia la cooperarea între cele două ţări în domeniul apărării, se mai adaugă în comunicatul Ministerului de Interne sârb.

Citit 401 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.