Pentru evitarea crizei, Japonia relansează industria nucleară

Pentru evitarea crizei, Japonia relansează industria nucleară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul japonez îşi propune să impulsioneze substanţial relansarea industriei nucleare, un sector fragilizat şi controversat în ţară după catastrofa de la Fukushima în 2011, dar care revine în graţii în contextul tensiunilor puternice pe pieţele energetice globale, transmite AFP.

Prim-ministrul Fumio Kishida a anunţat miercuri că va fi lansată o consultare cu privire la eventuala construire de ”reactoare nucleare de nouă generaţie”, ceea ce ar însemna o cotitură majoră pentru Japonia.

”Invazia rusă în Ucraina a transformat considerabil peisajul energetic mondial”, a justificat premierul Kishida în faţa presei, în consecinţă ”Japonia trebuie să ţină cont de potenţiale scenarii de criză în viitor”.

La fel ca multe alte ţări, Japonia suferă de aprovizionări energetice considerabil mai scumpe şi mai dificile de la debutul războiului din Ucraina acum şase luni.

Japonia este foarte dependentă de importurile de energii fosile şi încearcă în paralel să impulsioneze folosirea surselor de energie regenerabilă.

Citit 436 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 19:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.