Confruntări soldate cu zeci de morți și răniți

Confruntări soldate cu zeci de morți și răniți
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liderul religios irakian Moqtada al-Sadr le-a ordonat adepţilor săi să se retragă din locul unde protestează în Bagdad, marţi, după ciocniri sângeroase care s-au soldat cu cel puţin 25 de morţi, relatează dpa.

Confruntările au început luni, când forţele de securitate au lansat gaze lacrimogene, trăgând focuri de arme pentru a-i scoate pe adepţii lui al-Sadr din palatul guvernului, unde se află biroul premierului, la câteva ore după ce aceştia au luat cu asalt clădirea. Violenţele s-au soldat până în prezent cu 25 de morţi şi aproximativ 450 de răniţi, potrivit martorilor, surselor de securitate şi medicale.

Violenţele au izbucnit la scurt timp după ce al-Sadr a anunţat că se retrage din viaţa politică, pe fondul unui impas politic de 10 luni în ţară. De la alegerile parlamentare din octombrie, forţele politice din Irak nu au reuşit să se pună de acord asupra candidaturilor pentru funcţiile de premier şi de preşedinte.

Blocul al-Sadr a câştigat cel mai mare număr de locuri, dar nu şi majoritatea necesară pentru a forma singur un guvern. Clericul a cerut convocarea unor alegeri parlamentare anticipate, dar iniţiativa a fost respinsă de rivalii săi.

Citit 555 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 17:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.