În premieră, regina îl va primi pe noul premier britanic în Scoția

În premieră, regina îl va primi pe noul premier britanic în Scoția
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, care se confruntă cu probleme de mobilitate fizică, îl va primi pentru prima dată pe viitorul prim-ministru al Marii Britanii, săptămâna viitoare, la reşedinţa sa Balmoral din Scoţia, unde se află în prezent suverana, în locul tradiționalei întâlniri ce ar fi trebuit să aibă loc la Palatul Buckingham din Londra, informează AFP.

Luni va fi anunțat politicianul care îl va înlocui pe Boris Johnson în funcţia de prim-ministru al ţării. Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, este considerată mare favorită la câştigarea alegerilor interne organizate de Partidul Conservator, aflat la putere, în faţa fostului ministru de Finanţe, Rishi Sunak.

Palatul Buckingham a confirmat că procedura extrem de codificată ce înconjoară schimbarea prim-ministrului ţării va fi modificată. Marţi, Boris Johnson va sosi primul la Castelul Balmoral, unde regina îşi petrece de obicei sfârşitul verii, pentru a-şi prezenta oficial demisia. El va fi urmat de înlocuitorul său în funcţia de prim-ministru, a precizat un purtător de cuvânt.

Citit 747 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 19:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.