Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, provocare fără precedent

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, provocare fără precedent
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Publicul britanic a mai avut la dispoziție doar câteva ore, duminică, pentru a se reculege lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a, înainte de funeraliile de stat, programate luni, în prezenţa unor lideri din întreaga lume, comentează AFP.

Ajuns la Londra sâmbătă seară împreună cu soţia sa, Jill, preşedintele american, Joe Biden, se va alătura şefilor de stat străini, printre care francezul Emmanuel Macron, reuniţi de Charles al III-lea duminică la finalul zilei, primul mare rendez-vous diplomatic al noului suveran în vârstă de 73 de ani.

Aceştia se vor regăsi luni dimineaţă printre cei 2.000 de invitaţi ai Abaţiei Westminster, unde Elisabeta a II-a a fost încoronată în 1953, pentru punctul culminant al omagiilor aduse cu o emoţie imensă de la moartea, la 8 septembrie, a monarhului cu o popularitate planetară.

Organizarea funeraliilor de stat, primele de la moartea lui Winston Churchill, premierul decedat în 1965, reprezintă o provocare fără precedent pentru poliţia londoneză. "Cea mai mare operaţiune" efectuată vreodată de poliţia Londrei, a subliniat primarul capitalei, Sadiq Khan, cu ocazia vizitei lui Charles şi William la un centru de comandă sâmbătă.

Citit 485 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2022 18:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.