Televiziunea de stat iraniană, piratată de protestatari

Televiziunea de stat iraniană, piratată de protestatari
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Postul de televiziune de stat iranian a fost atacat sâmbătă, un buletin de știri în direct fiind întrerupt de un mesaj împotriva liderului țării. Pe ecran a apărut o mască, urmată de o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu flăcări în jurul său, potrivit BBC.

Grupul care a atacat postul tv s-a autointitulat „Adalat Ali", sau Justiția lui Ali. Buletinul de știri a fost întrerupt, în jurul orei locale 18:00, cu imagini care îl arătau pe liderul suprem al Iranului cu o țintă pe cap. De asemenea, iranienii au putut vedea fotografii ale femeilor ucise în timpul protestelor din țară.

Imaginile conțineau mesajele „Alăturați-vă nouă și ridicați-vă" și „Sângele tinerilor noștri curge de pe mâinile voastre". Întreruperea buletinului de știri a durat doar câteva secunde.

Astfel de manifestări împotriva ayatollahului Ali Khamenei sunt rare, acesta deținând o putere aproape totală în Iran. Totuși, după moartea tinerei reținute de Poliția morală pentru că nu și-a acoperit părul, Mahsei Amini, în Iran au izbucnit numeroase proteste. Grupurile pentru drepturile omului afirmă că peste 150 de persoane au fost ucise de la începutul protestelor din Republica Islamică, la 17 septembrie.

Tot sâmbătă, au apărut videoclipuri pe reţelele de socializare care le arătau pe studentele de la o universitate din Teheran scandând „Dispari”, în timpul unei vizite a preşedintelui Ebrahim Raisi. Sâmbătă, două persoane au fost ucise în Sanandaj, printre care și un bărbat împuşcat în maşină, după ce a claxonat în sprijinul protestatarilor. Un videoclip distribuit online a arătat şi o femeie împuşcată în gât, întinsă inconştientă la pământ, în Mashhad. În Sanandaj, un oficial de poliţie a declarat că un bărbat a fost ucis de „contrarevoluţionari”, a informat agenţia de ştiri de stat IRNA.

Citit 415 ori Ultima modificare Duminică, 09 Octombrie 2022 17:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.