Suedia vine la conducerea Consiliului UE

Suedia vine la conducerea Consiliului UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Securitatea internă şi externă a Uniunii Europene va fi una dintre priorităţile centrale ale preşedinţiei prin rotaţie a Consiliului UE pe care Suedia o va prelua la 1 ianuarie 2023, a declarat miercuri premierul suedez Ulf Kristersson, transmite EFE.

"Misiunea noastră primordială va fi să contribuim la garantarea securităţii în Europa", a insistat, în Parlamentul de la Copenhaga, premierul conservator, care conduce de câteva săptămâni o coaliţie minoritară de dreapta, susţinută de formaţiunea de extremă dreapta Democraţii Suediei.

Kristersson a apreciat că războiul din Ucraina va marca cele şase luni de preşedinţie suedeză a UE şi a insistat că este pregătit "pentru a putea acţiona rapid şi hotărât". Premierul suedez a făcut totodată un apel la "unitate" europeană şi la necesitatea de a urmări interesul "comun".

El a mai pus accentul pe importanţa de a juca rolul de mediator pentru a soluționa eventualele diferende. Kristersson a menţionat şi politica de mediu printre priorităţile preşedinţiei suedeze. "Uniunea Europeană este lider la nivel mondial al activităţii de mediu şi Suedia vrea să consolideze această opinie", a afirmat el.

Citit 410 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.