Bijuteriile furate din „Seiful verde”, recuperate la Berlin

Bijuteriile furate din „Seiful verde”, recuperate la Berlin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O "parte considerabilă" dintre bijuteriile furate în urmă cu trei ani dintr-un muzeu din oraşul german Dresda a fost găsită sâmbătă seară la Berlin, au anunţat autorităţile, informează agenţia DPA. În total, au fost găsite 31 de piese sau fragmente complete, printre care se numără Steaua Ordinului polonez Vulturul Alb, bătută cu diamante, au anunţat poliţia şi parchetul din Dresda.

Descoperirea survine în timpul desfăşurării procesului în care şase suspecţi sunt acuzaţi de acest jaf spectaculos, comis în noiembrie 2019, acţiune în justiţie deschisă în ianuarie. Cei şase sunt suspectaţi că au pătruns prin efracţie, la 25 noiembrie 2019, în celebrul Muzeu Gruenes Gewoelbe (”Seiful Verde”) din Dresda, oraş baroc din estul Germaniei, de unde ar fi furat 21 de bijuterii bătute cu peste 4.300 de diamante, dintre care unul de 49 de carate, cu o valoare totală asigurată de minimum 113,8 milioane de euro.

Prada lor a fost de negăsit până acum, iar inculpaţii nu au vorbit în timpul procesului. Totuşi, cea mai mare parte a prăzii lor a fost găsită datorită "discuţiilor exploratorii" purtate între apărare şi acuzare în vederea găsirii unei posibile înţelegeri în acest proces şi a returnării bunurilor, conform unui comunicat.

Autorităţile nu au oferit mai multe detalii sâmbătă, informaţii despre evoluţia acestui caz putând fi făcute publice marţi, la următoarea audiere din cadrul acestui proces.

Obiectele găsite au fost deja transferate de la Berlin la Dresda sub protecţia forţelor speciale de poliţie. Ele vor fi examinate de specialişti în colecţii de artă din Dresda, care urmează să le verifice autenticitatea şi integralitatea.

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2022 16:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.