Expulzarea migranților în Rwanda, considerată legală

Expulzarea migranților în Rwanda, considerată legală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Înalta Curte din Londra a decis luni că planul autorităţilor de expulzare în Rwanda a solicitanţilor de azil sosiţi ilegal în Regatul Unit este ''legal'', ceea ce reprezintă o victorie pentru guvernul conservator britanic în privinţa acestui proiect extrem de controversat, transmit France Presse şi DPA. Instanța a estimat că dispoziţiile prevăzute de guvernul britanic nu contravin Convenţiei privind statutul refugiaţilor, din 1951.

Pe 14 aprilie, fostul ministru de Interne britanic Priti Patel a semnat ceea ce a descris ca fiind un acord în "premieră mondială" cu Rwanda, în baza căruia ţara africană urma să primească migranţii consideraţi de Regatul Unit că au sosit "ilegal" şi prin urmare neeligibili conform noilor reguli de imigrare.

''Sistemul din Regatul Unit se prăbuşeşte sub o combinaţie de crize umanitare reale şi traficanţi de persoane răi care profită de pe urma exploatării sistemului pentru propriile câştiguri”, a afirmat Priti Patel, cu acel prilej. Ea a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru găsirea de soluţii inovative la problema migranţilor ilegali.

Londra a plătit Rwandei 120 de milioane de lire sterline în cadrul acestui acord.

Citit 472 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2022 14:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.