Phenianul a trimis drone în Coreea de Sud

Phenianul a trimis drone în Coreea de Sud
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, elicoptere de atac şi a tras, luni, focuri de avertizare, după ce drone nord-coreene i-au încălcat spaţiul aerian, a informat agenţia de presă Yonhap, preluată de Reuters. Coreea de Sud a urmărit dronele care au trecut din Coreea de Nord peste ceea ce este cunoscut ca Linia de Demarcaţie Militară dintre cele două ţări, a raportat Yonhap, citată de Agerpres.

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a anunţat mai devreme că zborurile de pe aeroporturile sud-coreene Incheon şi Gimpo au fost suspendate, în urma unei cereri din partea armatei. Suspendarea a început la 13.08 (4.08 GMT) la Gimpo şi la 13.22 la Incheon şi a durat aproximativ o oră înainte ca zborurile de plecare să fie reluate în jurul orei 14.10, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters. Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre suspendare.

Este prima oară din 2017 când drone nord-coreene pătrund în spațiul sud-coreean. Atunci, o dronă despre care se crede că se afla într-o misiune de spionaj s-a prăbușit și a fost găsită pe un munte din apropiere de graniță. Conform presei sud-coreene, cel puțin o dronă s-a apropiat periculos de mult, zburând chiar deasupra capitalei Seul în această nouă intruziune.

Citit 471 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 16:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.