Africa de Sud trimite zeci de gheparzi în India

Africa de Sud trimite zeci de gheparzi în India
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Africa de Sud a semnat un acord cu India pentru a reintroduce zeci de gheparzi în țara din Asia. Alte opt feline au fost trimise din Namibia în 2022.

Primul lot de 12 gheparzi va fi transportat cu avionul în februarie, potrivit unui anunț al departamentului de mediu din Africa de Sud citat de CNN. Planul este de a reloca „încă 12 animale anual pentru următorii opt până la zece ani". Scopul este de a „atinge o serie de obiective ecologice", inclusiv restabilirea rolului ghepardului în India.

Ghepardul a fost declarat dispărut în India în 1952, fiind singurul carnivor de talie mare din țară care a avut această soartă. Potrivit unei declarații a Ministerului indian al Mediului, dispariția a fost rezultatul vânătorii excesive și al pierderii habitatului.

În prezent, gheparzii se găsesc în Africa de Sud și de Est, în special în Namibia, Botswana, Kenya și Tanzania, potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF). În trecut, gheparzii cutreierau tot Orientul Mijlociu și India centrală, precum și cea mai mare parte a Africii subsahariene. Pierderea habitatului, braconajul și conflictele cu oamenii au redus foarte mult populațiile lor.

În prezent, mai puțin de 7.000 de gheparzi au rămas în sălbăticie, potrivit WWF.

Citit 540 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2023 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.