Cutremur puternic la granița dintre Turcia și Iran

Cutremur puternic la granița dintre Turcia și Iran
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei persoane au murit şi peste 800 au fost rănite, majoritatea prezentând leziuni la nivelul picioarelor, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,9 produs sâmbătă seară într-o regiune muntoasă din nord-vestul Iranului, în apropiere de graniţa cu Turcia, informează AFP. Trei persoane au murit, iar numărul răniţilor a fost estimat la 816 de către guvernatorul provinciei, Mohammad Sadegh Motamedian, citat de agenţia Irna.

Un bilanţ anterior, dat publicităţii în cursul nopţii, anunţa că două persoane au murit şi 580 au fost rănite. „În prezent, 30 de persoane se află în spital, iar ceilalţi râniți au fost externaţi după ce au primit tratament ambulatoriu”, a declarat la televizor Pirhossein Kolivand, şeful Semilunei Roşii.

Casele din 70 de sate au fost avariate între 20% şi 80%, iar pagubele produse în zonele urbane au fost mai mari decât la cutremurele care au lovit anterior regiunea, a precizat Motamedian.

Iranul se află la punctul de întâlnire a mai multor plăci tectonice şi se confruntă cu o activitate seismică ridicată. Cel mai mortal cutremur înregistrat vreodată în Iran, cu magnitudinea 7,4, a avut loc în 1990, provocând moartea a 40.000 de persoane în nordul ţării şi rănirea altor 30.000. Jumătate de milion de oameni au rămas atunci fără adăpost, aminteşte AFP.

Citit 519 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2023 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.