Șeful diplomației SUA, în Israel și teritoriile palestiniene

Șeful diplomației SUA, în Israel și teritoriile palestiniene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, le-a cerut luni israelienilor şi palestinienilor "să aplaneze tensiunile", "nu să le inflameze", la sosirea sa pe aeroportul din Tel Aviv, a doua etapă a unui turneu în Orientul Mijlociu, care se desfăşoară pe fondul violenţelor sângeroase israeliano-palestiniene, relatează AFP şi Reuters. "Este singura cale de a pune capăt valului de violenţe care a costat multe vieţi: prea multe vieţi israeliene, prea multe vieţi palestiniene", a mai spus şeful diplomaţiei americane.

Secretarul de stat american Antony Blinken efectuează, începând de luni, o vizită în Israel şi Teritoriile Palestiniene. Blinken avea pe agendă discuţii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul de Externe Eli Cohen despre situaţia regională a Israelului, relaţiile foarte tensionate cu palestinienii, precum şi Iranul.

Marţi, la Ramallah, Blinken urmează să se întâlnească cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Scopul vizitei lui Blinken este să reducă tensiunile israeliano-palestiniene, care s-au amplificat puternic în ultimele zile, provocând temeri privind o spirală a violenţelor.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 17:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.