Președintele croat, criticat vehement de Ucraina

Președintele croat, criticat vehement de Ucraina
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul de Externe din Ucraina l-a criticat marţi pe preşedintele croat Zoran Milanovic pentru că a declarat că peninsula Crimeea nu va reveni niciodată sub control ucrainean, caracterizând comentariul său drept "inacceptabil", relatează Reuters.

Rusia a anexat peninsula din Marea Neagră de la Ucraina în 2014, iar Kievul a anunţat că nu va abandona eforturile de a recâştiga controlul asupra regiunii.

Într-o declaraţie prin care îşi prezenta obiecţiile la furnizarea de ajutor militar Ucrainei de către Croaţia, Milanovic a spus, luni, că este "clar că Crimeea nu va mai fi niciodată parte a Ucrainei".

"Considerăm drept inacceptabile declaraţiile preşedintelui Croaţiei, care efectiv pune sub semnul îndoielii integritatea teritorială a Ucrainei", a postat pe Facebook purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko.

În aceeaşi postare, Nikolenko a mulţumit poporului şi guvernului croat pentru sprijinul acordat Ucrainei de la declanşarea invaziei ruse, în februarie anul trecut. Premierul croat Andrej Plenkovic şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Ucraina.

Citit 471 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2023 16:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.