Închisoarea din care „evadarea este imposibilă”

Închisoarea din care „evadarea este imposibilă”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Autoritățile din El Salvador au inaugurat o închisoare cu 40.000 de locuri pe care o consideră esențială în războiul împotriva bandelor. Evadarea este imposibilă, i s-a spus președintelui țării, în timp ce acesta vizita complexul.

Președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a făcut un tur al închisorii de maximă securitate. Lui i s-au arătat cele șapte inele de securitate care au la interior celulele pentru deținuți, din oțel solid, puternic păzite. Închisoarea mai are un zid perimetral, zone de patrulare, garduri electrice și 19 turnuri de supraveghere. Toate aceste elemente fac „evadarea imposibilă”, au spus reprezentanții închisorii.

Bukele a criticat faptul că deținuții din alte închisori au avut acces la „prostituate, calculatoare, canale TV, PlayStation și telefoane mobile", potrivit Sky News. „El Salvador a reușit să treacă de la a fi cea mai nesigură țară din lume la cea mai sigură țară din America", a scris președintele pe Twitter, la finalul vizitei.

Noua închisoare a fost construită în șapte luni și va găzdui 40.000 de deținuți. Președintele Nayib Bukele a descris închisoarea de maximă securitate ca fiind „o piesă fundamentală pentru a câștiga complet războiul împotriva bandelor".

Din martie 2022, de când El Salvador a declarat starea de urgență din cauza violențelor comise de bande, poliția și armata au arestat peste 62.000 de persoane.

Citit 855 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 19:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.