UE anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

UE anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Consiliul Uniunii Europene a decis, joi, acordarea de asistenţă militară suplimentară Ucrainei, în valoare totală de 500 de milioane de euro, pentru susţinerea eforturilor de respingere a invaziei militare ruse.

„Înaintea summitului Uniunea Europeană - Ucraina, Consiliul a adoptat măsuri de asistenţă pentru forţele armate ucrainene, în cadrul Instrumentului European de Pace (EPF). Este vorba despre al şaptelea pachet, cu valoarea de 500 de milioane de euro, şi de încă 45 de milioane de euro pentru susţinerea eforturilor de instruire ale Misiunii UE de Asistenţă Militară (EUMAM Ucraina)", a comunicat Consiliul UE, relatează Mediafax.

„Ucraina trebuie să primească toate echipamentele necesare şi instruirea de care are nevoie pentru apărarea teritoriului şi a populaţiei de războiul de agresiune al Rusiei. Nu apără doar propria ţară, ci apără valorile noastre comune şi principiile de bază ale reglementărilor internaţionale. Măsurile de astăzi transmit un mesaj clar într-un moment crucial: vom continua să susţinem Ucraina cât va fi necesar", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Până acum, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei asistenţă militară în valoare totală de 3,6 miliarde de euro.

De asemenea, Uniunea Europeană va instrui 30.000 de militari ucraineni în cadrul asistenţei oferite Kievului pentru respingerea invaziei militare ruse, a anunţat, joi, Josep Borrell Fontelles.

„Rusia a readus războiul în Europa, dar Ucraina continuă rezistenţa. Sunt bucuros să îl anunţ pe premierul Denis Şmihal că Misiunea UE de Asistenţă Militară va antrena încă 15.000 de militari ucraineni, astfel că numărul personalului instruit va ajunge la 30.000”, a declarat Josep Borrell Fontelles, într-un mesaj postat pe Twitter.

Citit 821 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 22:10

1 comentariu

  • postat de Bun asa ..
    Sâmbătă, 04 Februarie 2023 05:57
    108.245.201.***
    Ca sa aibe "oamenii " lui Zdrelea ce sa mai vanda sau sau sa fure iar ...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.