Oameni de afaceri reținuți pentru construcțiile „de înaltă calitate” prăbușite

Oameni de afaceri reținuți pentru construcțiile „de înaltă calitate” prăbușite
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorii din orașul Adana au emis ordonanță de reținere pentru 62 de persoane în legătură cu o anchetă deschisă privind clădirile care s-au prăbușit la cutremurul de luni, scrie agenția de presă turcă Anadolu, citată de CNN.

Conform Digi24, printre persoanele reținute se află Hasan Alpargün, proprietarul unei companii care a construit clădiri distruse în orașul Adana. El a fost reținut sâmbătă la Nicosia, în Cipru. A mai fost reținut Mehmet Yașar Coșkun, despre care agenția de presă turcă scrie că este antreprenor pentru Rönesans Residence, un ansamblu rezidențial de lux care s-a prăbușit în provincia Hatay. Coșkun a fost ridicat vineri de autorități de pe aeroportul din Istanbul în timp ce încerca să fugă în Muntenegru, scrie Anadolu. Și antreprenorul İbrahim Mustafa Uncuoğlu a fost reținut sâmbătă la Istanbul, fiind suspectat de inspecții defectuoase ale apartamentelor Bahar, care s-au prăbușit în Gaziantep, a precizat agenția de știri.

The Guardian scria sâmbătă că poliția turcă a reținut 12 persoane în ancheta privind clădirile prăbușite în provinciile Gaziantep și Șanlıurfa, în urma cutremurului.

Cel puțin 6.000 de clădiri s-au prăbușit și au dus la moartea a peste 25.000 de persoane în Turcia, ceea ce a provocat furia oamenilor care au acuzat deficiențe în calitatea imobilelor construite.

Citit 778 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 17:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.