Maia Sandu anunță un plan violent al Rusiei pentru distrugerea Republicii Moldova

Maia Sandu anunță un plan violent al Rusiei pentru distrugerea Republicii Moldova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, luni, că Moscova are în desfășurare un plan de subminare a țării, „cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civil, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”. Maia Sandu a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre planurile Rusiei de înlăturare a puterii de la Chișinău, la câteva zile după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a expus un plan al Moscovei de distrugere a Republicii Moldova.

Maia Sandu a spus că planul Rusiei de „acţiuni subversive” pe teritoriul Republicii Moldova nu este unul nou - tentative de destabilizare a situaţiei şi de subminare a statului au existat şi în toamna anului trecut, dar ele nu şi-au atins obiectivul, datorită intervenţiilor instituţiilor de securitate şi de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie - decembrie, Poliţia şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au intervenit în mai multe cazuri de „organizare a elementelor criminale şi au oprit tentativele de violenţă”, a afirmat Maia Sandu.

Potrivit acesteia, în toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică, care trebuia să provoace nemulţumiri majore în rândul populaţiei şi să conducă la proteste violente. „Planul pentru perioada următoare presupune acţiuni cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civil, care să întreprindă acţiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici. Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău, susţine Maia Sandu.

Pentru realizarea planurilor, autorii mizează pe mai multe forţe interne, dar în special pe grupări criminale cum ar fi formaţiunea Şor şi toate derivatele ei, pe unii veterani, foşti angajaţi ai forţelor de ordine, şi pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc, a precizat preşedinta Republicii Moldova.

"Siguranţa cetăţenilor şi securitatea ţării este preocuparea noastră principală şi vom face în continuare tot ceea ce este necesar pentru a ne proteja statul şi cetăţenii, pacea şi ordinea publică. Vă rog să rămânem vigilenţi, să fim atenţi şi să credem informaţiile oficiale, pentru că forma cea mai agresivă de atac este atacul informaţional. Încercările Kremlinului de a aduce violenţa în ţara noastră nu vor reuşi. Să ne păstrăm calmul. Să credem în Republica Moldova!", şi-a încheiat declaraţia Maia Sandu.

Citit 678 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.