Numele fiicei lui Kim Jong-un, interzis în Coreea de Nord

Numele fiicei lui Kim Jong-un, interzis în Coreea de Nord
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Presa de stat din Coreea de Nord a început să o numească pe Ju-ae, fiica lui Kim Jong-un în vârstă de circa 10 ani, drept fiica "respectată" a lui Kim, în loc de "iubită" sau "preaiubită", ceea ce ar putea semnala o întărire a profilului acesteia, relata marţi agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Mai mult, potrivit unor surse citate de postul american Radio Free Asia, preluat de Yonhap, autorităţile nord-coreene obligă persoanele care poartă numele de Ju-ae să şi-l schimbe. Coreea de Nord a interzis în trecut folosirea numelor foştilor şi actualilor lideri - Kim Ir-sen, Kim Jong-il şi Kim Jong-un, a menţionat Radio Free Asia.

În acelaşi timp, Phenianul a dezvăluit marţi o nouă serie de timbre în care apare Ju-ae şi care urmează să fie lansate vineri. Tânăra, care ar avea circa 10 ani şi se crede că este al doilea copil al lui Kim Jong-un, apare pe cinci din cele opt timbre, alături de tatăl ei, în imagini preluate cu prilejul participării lor la testul rachetei balistice intercontinentale Hwasong-17, în noiembrie anul trecut, conform modelelor postate pe site-ul companiei nord-coreene de timbre.

Citit 495 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 16:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.