A murit Raquel Welch, sex-simbol al filmului mondial în anii '60-'70

A murit Raquel Welch, sex-simbol al filmului mondial în anii '60-'70
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Actriţa americană Raquel Welch, sex-simbol al filmului internaţional, a murit, miercuri, la vârsta de 82 de ani, informează site-ul specializat TMZ, citat de news.ro. Potrivit familiei sale, actriţa a murit după o scurtă suferinţă, cauzată de o boală neprecizată.

Raquel Welch a devenit celebră pentru rolurile sale din "Fantastic Voyage" ("Călătorie fantastică") şi "One Million Years B.C." ("Loana"), ambele din 1966. În acesta din urmă, Welch a avut doar câteva replici, dar garderoba ei - un bikini sumar din piele de căprioară - a catapultat-o la statutul de sex-simbol.

După acest film, celebritatea actriţei a explodat şi a devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii '60 şi '70, fiind recompensată cu o mulţime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un musical sau comedie, pentru rolul ei din 1974 în "The Three Musketeers" ("Cei trei muschetari").

Raquel Welch s-a retras din cinematografie la sfârșitul anilor 1970. A fost inclusă în 1995 în topul "Celor mai sexy 100 de vedete din istoria filmului" şi s-a clasat pe locul 3 în topul Playboy "Cele mai sexy 100 de vedete ale secolului XX".

Citit 1949 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.