Turcia: arestări și dosare penale după dezastrul provocat de seisme

Turcia: arestări și dosare penale după dezastrul provocat de seisme
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un număr de 12 persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în sudul ţării în urma seismelor din 6 februarie, au relatat sâmbătă media locale, citate de AFP și Agerpres. Cei plasaţi în detenţie sunt un antreprenor din provincia Gaziantep şi 11 persoane din provincia Sanliurfa, a precizat agenţia turcă de presă DHA.

Prăbuşirea brutală a unor clădiri, care a arătat proasta lor construcţie şi care nu le-au lăsat practic nicio şansă locuitorilor, stârneşte furia în ţară, unde peste 25.000 de persoane au murit şi peste 80.000 au fost rănite.

Sunt aşteptate şi alte arestări, după ce procurorul din Diyarbakir, una din cele zece provincii afectate de seism, a anunţat sâmbătă că a emis 29 de mandate de arestare, relatează agenţia oficială de presă Anadolu. Conform acestei surse, una dintre persoanele plasate în detenţie este un antreprenor care a construit imobile la Gaziantep şi care a fost reţinut la Istanbul.

Ministerul turc de Justiţie le-a ordonat procurorilor din zece provincii să deschidă „birouri de anchetă asupra crimele legate de cutremure”. Vineri, poliţia a arestat pe Aeroportul din Istanbul un antreprenor din provincia Hatay, a cărui reşedinţă de lux Renaissance s-a prăbuşit complet peste locuitorii săi.
Citit 799 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2023 20:37

1 comentariu

  • postat de O decizie corectă, așteptată, necesară
    Duminică, 12 Februarie 2023 00:01
    109.166.131.***
    O poziție corectă a guvernului turc și a lui Erdogan și învățătură de minte pentru ai noștri. Dumnezeu, Allah, să ajute poporul turc.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.