Coliziune frontală între două trenuri, în Grecia

Coliziune frontală între două trenuri, în Grecia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un cumplit accident feroviar a avut loc marţi noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, în orașul Tempi, aflat în estul Greciei, între Atena și Salonic. Potrivit HotNews.ro, cel puţin 32 de persoane au murit, iar alte peste 85 au fost rănite după ce un tren în care se aflau peste 350 de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă. Printre victime se numără și copii.

Despre tragicul accident, operatorul feroviar Hellenic Train spune într-un comunicat: „La Evangelismos a avut loc o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă și trenul IC 62 care plecase de la Atena la Salonic. La bord se aflau aproximativ 350 de pasageri în momentul coliziunii. Pompierii și personalul companiei s-au grăbit la fața locului, participând la operațiunile de salvare și oferind asistență călătorilor.”

Operațiunea de eliberare a pasagerilor se desfășoară în condiții dificile. La fața locului se află 40 de pompieri și 30 de ambulanțe, alături de echipaje de poliție.

Spitalele Papanikolaou și Gennimata din Salonic, care au o unitate specială pentru pacienții arși, au fost de asemenea puse în alertă, la fel ca cele din Attica.

În plus, unitățile militare din Tesalia au intrat într-un protocol de alertă.

Primarul din Larissa, Apostolos Kalogiannis a subliniat că spitalele din zonă au fost deschise în regim de urgență.

 

 

Citit 696 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.