Furie în Egipt, după ce o actriţă de culoare a interpretat-o pe Cleopatra

Furie în Egipt, după ce o actriţă de culoare a interpretat-o pe Cleopatra
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un serial produs de Netflix, în care în rolul reginei Cleopatra a fost distribuită o actriță de culoare, a stârnit nemulțumire în Egipt, unde s-au făcut apeluri ca rețeaua de streaming să fie blocată, în timp ce arheologii și avocații spun că astfel de portretizări duc la "ștergerea identității egiptene", scrie BBC, citată de digi24.ro.

Adele James, o actriță britanică de culoare, a fost distribuită în rolul Cleopatrei, în docudrama "African Queens" ("Regine africane"). Serialul este produs de actrița Jada Pinkett Smith, care este și naratoare. Printre critici se numără și Zahi Hawass, unul dintre cei mai respectați arheologi din Egipt. "Este complet fals. Cleopatra era de origine greacă, deci avea pielea deschisă la culoare, nu neagră. Netflix încearcă să provoace confuzie, răspândind informații false și înșelătoare, cum că negrii stau la originea civilizației egiptene", a declarat acesta. Zahi Hawass a adăugat că singurii regi egipteni despre care se știe că aveau pielea neagră sunt cei din dinastia Kuș, care au domnit între 747 și 656 înaintea erei noastre. Regina Cleopatra, în schimb, făcea parte din dinastia Ptolemeilor, cu origini grecești.

Producătorii serialului spun că originea Cleopatrei "este puternic dezbătută". Identitatea mamei Cleopatrei nu este cunoscută, iar unii istorici spun că este posibil ca aceasta sau alți strămoși ai reginei pe linie maternă să fie din Egipt sau din altă parte a Africii.

Citit 1052 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 21:03

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de florin
    Vineri, 21 Aprilie 2023 10:12
    86.124.201.***
    A-ti citit de ce regizorul Andrei Serban a demisionat din functia de profesor de la Columbia University?
    Citat din d-ul regizor:
    ''Intr-o auditie vine un transsexual, un baiat care a decis sa devina fata. Il intreb ce-a pregatit si-mi raspunde ca a pregatit monologul Julietei. Julieta este o fata
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.