Olandezul cu cel puțin 550 de copii

Olandezul cu cel puțin 550 de copii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un judecător de la Tribunalul Districtual din Haga i-a interzis unui bărbat să mai doneze material seminal, după ce a devenit tatăl a cel puțin 550 de copii în Olanda și în alte țări și a indus în eroare viitorii părinți cu privire la numărul de copii pe care a ajutat să îi conceapă. Instanța a menționat că, în conformitate cu orientările olandeze, donatorii de spermă au voie să "producă" maximum 25 de copii cu 12 mame și că donatorul a mințit potențialii părinți cu privire la istoricul său de donare.

Donatorul, Jonathan Jacob Meijer (41 de ani), a furnizat spermă la cel puțin 13 clinici de fertilitate din Olanda și Danemarca, precum și altor persoane cu care a intrat în contact prin intermediul anunțurilor publicitare și al forumurilor online. Avocatul donatorului a declarat că acesta a dorit să ajute părinții care altfel nu ar fi putut concepe.

Instanța i-a ordonat bărbatului să oprească imediat toate donațiile și a spus că trebuie să plătească 100.000 de euro pentru fiecare caz de încălcare a interdicției.

Citit 772 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 18:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.