Papa Francisc: „Nu închideți ușa străinilor și migranților”

Papa Francisc: „Nu închideți ușa străinilor și migranților”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe maghiari, în timpul unei slujbe ținute la Budapesta, să nu închidă ușa migranților și celor care sunt "străini sau diferiți de noi", transmite Reuters, citată de Mediafax.

Peste 50.000 de persoane s-au adunat, duminică, în piața din apropierea clădirii Parlamentului din Budapesta, pentru a-l vedea pe Papă, în ultima zi a vizitei sale în Ungaria. El a continuat o temă pe care a început-o vineri, în prima zi a vizitei, când a avertizat împotriva pericolelor naționalismului în creștere în Europa, dar în context evanghelic, spunând că ușile închise sunt dureroase și contrare învățăturilor lui Iisus.

Duminică, Papa Francisc a spus că, dacă maghiarii vor să îl urmeze pe Iisus, trebuie să evite „ușile închise ale individualismului nostru în mijlocul unei societăți din ce în ce mai izolate; ușile închise ale indiferenței noastre față de cei defavorizați și de cei care suferă; ușile pe care le închidem față de cei care sunt străini sau care nu sunt ca noi, față de migranți sau săraci”.

Suveranul Pontif consideră că migranții care fug de sărăcie ar trebui să fie bineveniți și integrați, deoarece pot îmbogăți cultural țările gazdă și pot stimula populația în scădere a Europei.

Sâmbătă, Papa Francisc a pledat pentru „eradicarea răului indiferenței", în timpul unei întâlniri cu refugiaţi, majoritatea ucraineni, relatează AFP, preluată de Agerpres. Circa 600 de refugiaţi - majoritatea din Ucraina - şi persoane sărace s-au adunat la biserica neogotică "Sfânta Elisabeta", construită la sfârşitul secolului al XIX-lea în centrul capitalei Budapesta. O mie de credincioşi au participat, de asemenea, la eveniment în curtea bisericii.

După ce a ascultat diverse mărturii, inclusiv pe cea a lui Oleg Iakovlev, un tată ucrainean a cinci copii, care a povestit că a fugit din ţara sa în timpul războiului, Papa Francisc a mulţumit populaţiei ungare, în special asociaţiilor religioase, pentru că a primit cu "generozitate" şi "entuziasm" atâţia refugiaţi ucraineni.

Suveranul pontif s-a întâlnit, de asemenea, cu copii şi cu tineri cu dizabilităţi, care au cântat în faţa lui. El a făcut şi o vizită comunităţii greco-catolice, biserică răsăriteană de rit bizantin care recunoaşte autoritatea Romei.

Citit 547 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 16:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.