Germania va cumpăra din SUA 60 de elicoptere Chinook

Germania va cumpăra din SUA 60 de elicoptere Chinook
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Statele Unite au anunţat că au aprobat vânzarea a 60 de elicoptere de transport militar şi alte echipamente către Germania, ţară membră a NATO, pentru un total de 8,5 miliarde de dolari, notează AFP.

Vânzarea propusă urmăreşte "îmbunătăţirea capacităţilor de transport" ale armatei germane şi astfel să permită Germaniei "să consolideze securitatea teritoriului său şi să prevină ameninţările regionale", a indicat Agenţia americană pentru cooperare pentru în domeniul apărării şi securităţii (DSCA) într-un comunicat. Elicopterele în cauză sunt elicoptere militare de manevră şi atac de tip CH-47F Chinook.

Această tranzacţie ar permite "sprijinirea politicii de securitate naţională şi externe a Statelor Unite ameliorând securitatea unui aliat din NATO, a cărui forţă este importantă pentru stabilitatea politică şi economică a Europei", a precizat comunicatul.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare, iar DSCA a notificat joi Congresul de la Washington.

Citit 736 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2023 19:16

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de daf
    Vineri, 12 Mai 2023 22:09
    89.136.7.***
    Asta arata ca nemtii inca nu au invatat sa fabrice elicoptere si le cumpara de la americani care sunt o adunatura de creiere de pe tot mapamondul ! Se pricep germanii la masini dar nu si la elicoptare?!!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.