Alexander Lukașenko ar fi grav bolnav

Alexander Lukașenko ar fi grav bolnav
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele Alexander Lukașenko, în vârstă de 68 de ani, s-a internat într-un spital de lângă Minsk, potrivit publicației belaruse Euroradio și proiectului de monitorizare Belarusian Hajun, citate de Kyiv Independent. Lukașenko a ajuns la spital, sâmbătă, în jurul orei 19,00, timp în care accesul la clinică a fost închis, iar drumurile către aceasta au fost păzite de forțe înarmate.

Jurnaliștii scriu că ar fi vorba de probleme cardiace și endocrinologice. Toate zvonurile sunt alimentate de lipsa lui Lukașenko de la o ceremonie militară organizată duminică dimineață la Minsk.

Pe 9 mai, președintele Belarusului a asistat la parada din Piața Roșie, dar a ratat prânzul cu Vladimir Putin și ceilalți lideri din fostele republici sovietice. Lui Lukașenko i s-a făcut rău după paradă și a fost dus la aeroport, însoțit de o ambulanță, potrivit presei din Belarus. Acesta nu a participat la cina oferită de Vladimir Putin prietenilor dictatori. Lukașenko a fost surprins atunci cu un bandaj pe brațul drept. Ulterior, acesta a mers alături de ceilalți președinți ai statelor din CSI, și de Vladimir Putin, la mormântul Soldatului Necunoscut, după care ar fi plecat la aeroport, însoțit de o ambulanță.

Jurnaliştii remarcau faptul că lui Lukașenko i-a fost greu să meargă din Piaţa Roşie până în Grădina Alexandru, unde au fost depuse flori la Mormântul soldatului necunoscut. Liderul din Belarus a fost transportat într-un vehicul electric.

Citit 559 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2023 16:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.