Copii de doi și trei ani, atacați în parc, cu un cuțit

Copii de doi și trei ani, atacați în parc, cu un cuțit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cel puţin şapte persoane, printre care şase copii de vârstă mică, au fost rănite joi dimineaţă într-un parc din oraşul Annecy, din Alpii Francezi, de către un bărbat care a fost reţinut de poliţie, au anunţat poliţia şi o sursă apropiată dosarului, transmite AFP, citată de Agerpres.

Atacul a avut loc joi, în jurul orei 9.45, când un bărbat înarmat cu un cuțit a intrat într-un parc de joacă pentru copii de lângă faimosul lac al orașului Annecy și a atacat un grup de copii în vârstă de aproximativ trei ani, scrie AFP, citată de The Guardian. Un martor a povestit la Radio France Info: "Oamenii alergau, plângeau, erau panicați... a fost oribil".

Potrivit identităţii declarate de către agresor, acesta are 32 de ani, este de naţionalitate siriană, solicitant de azil şi nu era cunoscut ca având antecedente penale. Imaginile cu arestarea agresorului au fost surprinse de martori și îl arată pe bărbat pus la pământ în parc de trei polițiști.

Ministrul de Interne francez Gerald Darmanin a reacţionat pe Twitter: "Mai multe persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuţit, într-o piaţă la Annecy. Individul a fost reţinut, graţie intervenţiei foarte rapide a forţelor de ordine". Un purtător de cuvânt al ministerului, citat de Reuters, a precizat că în atac au fost răniţi patru copii şi doi adulţi.

După atac, deputaţi şi membri ai guvernului francez au ţinut joi un minut de reculegere în Adunarea Naţională (Camera Inferioară a Parlamentului de la Paris). Preşedinta Adunării Naţionale, Yaël Braun-Pivet, a invitat deputaţii la acest minut de reculegere pentru victime şi familiile lor, după acest "atac grav".

Premierul francez Elisabeth Borne urma să se deplaseze la locul atacului.

Citit 661 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 17:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.