Milioane de e-mailuri militare americane, trimise unui aliat al Rusiei

Milioane de e-mailuri militare americane, trimise unui aliat al Rusiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Milioane de e-mailuri militare americane au fost trimise din greșeală în Mali, un aliat al Rusiei, din cauza unei mici erori de tastare. E-mailurile destinate domeniului ".mil" al armatei americane au fost trimise ani de zile către această țară din Africa de Vest, care se termină cu ".ml". Unele dintre e-mailuri ar fi conținut informații sensibile, cum ar fi parole, fișe medicale și itinerariile unor ofițeri de rang înalt. Pentagonul a declarat că a luat măsuri pentru a rezolva problema.

Potrivit Financial Times, care a relatat prima dată povestea, antreprenorul olandez Johannes Zuurbier a identificat problema în urmă cu mai bine de zece ani. Din 2013, el a avut un contract pentru a gestiona domeniul țării Mali și, în ultimele luni, ar fi colectat zeci de mii de e-mailuri direcționate greșit. Niciunul nu era marcat ca fiind clasificat, dar, potrivit ziarului, acestea includeau date medicale, hărți ale instalațiilor militare americane, înregistrări financiare și documente de planificare pentru călătorii oficiale, precum și unele mesaje diplomatice, relatează BBC.

Zuurbier a scris o scrisoare către oficialii americani în această lună pentru a trage un semnal de alarmă. Contractul său cu guvernul din Mali urma să se încheie în curând, ceea ce înseamnă că "riscul este real și ar putea fi exploatat de adversarii SUA".

Guvernul militar din Mali ar urma să preia luni controlul asupra domeniului.

Lee McKnight, profesor de studii informatice la Universitatea Syracuse, a declarat că, în opinia sa, armata americană a fost norocoasă că problema i-a fost adusă în atenție și că e-mailurile au fost trimise către un domeniu folosit de guvernul din Mali, și nu către infractori cibernetici.

Citit 404 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2023 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.