Rusia vrea cooperare cu Coreea de Nord

Rusia vrea cooperare cu Coreea de Nord
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia şi Coreea de Nord intenţionează să-şi consolideze cooperarea în domeniul apărării, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, după discuţiile purtate cu omologul său nord-coreean, Kang Sun Nam, la Phenian, unde se află în vizită, potrivit Reuters şi AFP.

Şoigu conduce o delegaţie rusă care efectuează o vizită în Coreea de Nord cu ocazia ceremoniilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la armistiţiul din 27 iulie 1953 prin care s-a pus capăt Războiului Coreei (1950-1953), primele vizite străine oficiale cunoscute după pandemia de COVID-19.

"Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) este un partener important al Rusiei, cu care suntem legaţi de o graniţă comună şi o istorie bogată de cooperare", a afirmat Serghei Şoigu, citat într-un comunicat de ministerul său.

În jurul unei mese, responsabilul rus, îmbrăcat în uniformă militară, i-a transmis omologului său nord-coreean că doreşte "consolidarea cooperării în domeniul apărării" între Rusia şi Coreea de Nord, un "stat prieten".

Şoigu a sosit mai devreme la Phenian, unde a fost primit de Kang Sun Nam, apoi a depus flori la Monumentul Victoriei în războiul de eliberare, potrivit imaginilor difuzate de Ministerul Apărării rus.

Citit 438 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2023 17:33

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de marr
    Miercuri, 26 Iulie 2023 19:39
    86.124.202.***
    Cu alte cuvinte ...mancare( cereale ) la schimb cu Arme-Rachete .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.