Forțe americane, pentru protecția petrolierelor în Marea Roșie

Forțe americane, pentru protecția petrolierelor în Marea Roșie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 3.000 de soldaţi americani au sosit în Marea Roşie la bordul a două nave de război în cadrul unei noi desfăşurări de trupe cu scopul de a descuraja Iranul să sechestreze petroliere, a anunţat luni marina americană, potrivit France Presse.

Puşcaşii marini americani au sosit în Marea Roşie duminică, după ce au tranzitat Canalul Suez, se menţionează într-un comunicat al Flotei a V-a a US Navy. Ei au sosit la bordul navelor de război USS Bataan şi USS Carter Hall, care întăresc astfel capacitatea maritimă a Flotei a V-a, adaugă comunicatul.

Această desfăşurare a fost anunţată în luna iulie de către Pentagon.

"Aceste unităţi adaugă o flexibilitate şi o capacitate operaţională semnificative, în timp ce ne străduim să descurajăm activităţile destabilizatoare şi să dezamorsăm tensiunile regionale provocate de hărţuirea şi sechestrările de nave comerciale de către Iran", a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei a V-a, comandantul Tim Hawkins.

SUA, care îşi întăresc forţele ce operează în regiune, au anunţat în iulie desfăşurarea unei nave de război şi a unor avioane de luptă F-35 şi F-16.

Un responsabil american a declarat săptămâna trecută că Washingtonul se pregătea să desfăşoare soldaţi pe petroliere comerciale care tranzitează Golful, în speranţa de a descuraja Iranul să sechestreze aceste nave. Potrivit armatei americane, Iranul a sechestrat sau a încercat să sechestreze aproape 20 de nave care arborau pavilion internaţional în regiune în ultimii doi ani.

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 07 August 2023 18:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.