Ministrul german de Finanțe, „desant” în capitala Ucrainei

Ministrul german de Finanțe, „desant” în capitala Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a făcut, luni, prima sa deplasare la Kiev de la începutul invaziei ruse, pentru a arăta că Germania este "de partea" Ucrainei, relatează France Presse.

La sosirea în capitala Ucrainei, luni dimineaţă, Lindner a declarat că va avea discuţii "foarte concrete" cu responsabili ucraineni cu privire la modul în care Ministerul german de Finanţe poate sprijini Ucraina acum şi în viitor. "Suntem alături de Ucraina, umăr la umăr", a declarat Lindner reporterilor după ce a sosit la Kiev cu trenul. De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Germania a oferit Ucrainei aproximativ 22 de miliarde de euro sub formă de ajutor umanitar, financiar şi militar. "Ucraina nu trebuie să piardă acest război", a adăugat ministrul.

Discuţiile de la Kiev nu s-au concentrat doar pe situaţia actuală, ci și pe posibile domenii de cooperare, mai ales investiţiile străine directe şi problemele vamale.

Vizita vine în timp ce Germania este supusă unei presiuni pentru a trimite Ucrainei rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acţiune. Guvernul german s-a opus până acum acestei solicitări, temându-se că rachetele vor ajunge pe teritoriul Rusiei şi vor agrava conflictul. Mîhailo Podoliak, consilier al preşedinţiei ucrainene, a declarat pentru ziarul german Bild că rachetele Taurus sunt "cruciale" pentru contraofensiva Ucrainei.

Căutând să atenueze îngrijorările cu privire la raza de acţiune a acestor arme, Podoliak a spus că ele vor fi utilizate "exclusiv pe teritoriul Ucrainei, în interiorul graniţelor recunoscute internaţional din 1991", aminteşte AFP.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2023 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.