Italia pregătește o acțiune la Curtea Europeană de Justiție împotriva Austriei

Italia pregătește o acțiune la Curtea Europeană de Justiție împotriva Austriei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul Italiei pregăteşte o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie împotriva Austriei pentru restricţii impuse vehiculelor de marfă italiene în Pasul Brenner. Anunţul a fost făcut săptămâna aceasta de vicepremierul şi ministrul Transporturilor din Italia, Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta Liga - conform relatărilor agenţiei italiene de presă ANSA, preluată de Agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, vociferează despre primirea migranţilor, dar nu face nimic pentru a pune capăt blocadei impuse de Austria vehiculelor grele de marfă italiene în Pasul Brenner, a declarat Salvini, care a acuzat-o pe şefa CE că nu a semnat începerea procedurii de infringement împotriva Vienei.

În chestiunea Brenner, "după patru ani de inactivitate din partea Comisiei Europene, guvernul a decis să activeze procedura prevăzută de Tratatul UE pentru a introduce o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie împotriva unui alt stat (membru) pentru încălcarea legislaţiei UE. Acesta este un gest puternic, dar necesar. Birourile ministerului meu şi ale Palatului Chigi (Guvernul) pregătesc dosarul'', a explicat ministrul, în pofida faptului că ''această activitate este în general sarcina Comisiei''.

''Ne confruntăm cu un act de violenţă şi aroganţă politică din partea unui guvern al unui stat membru al UE, căruia trebuie să-i punem capăt'', a mai spus Salvini. ''Restricţiile au fost introduse de Austria, pe hârtie, din motive de mediu, însă mediul nu are nicio legătură cu acest lucru. Este pur şi simplu o concurenţă austriacă neloială împotriva antreprenorilor şi transportatorilor din Italia, Germania şi de pe întregul continent european''.

Citit 670 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2023 19:01

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Das
    Duminică, 24 Septembrie 2023 21:24
    89.137.231.***
    Pe Romani nu ii ia nimeni in seama in Europa ..cu alde buzatu si altii de pe la guvern...credeti ca aia nu stiu cine sunteti?!
    Daca as fi la guvern as spune stop Austriei in Romania. Nu as negocia. nu e nimic de negociat! Intram in Schengen sau out Austria din Romania! E simplu !
    0
    6
  • postat de marr
    Duminică, 24 Septembrie 2023 19:47
    86.124.201.***
    Foarte Bine .
    Italia isi apara Interesul Economic , chiar actioneaza ....nu ca mamaligile astea fricoase de la Bucuresti .
    Numa' gura e de ei .
    0
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.