Elon Musk vrea să retragă Twitter din Europa

Elon Musk vrea să retragă Twitter din Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X - cunoscută anterior sub numele de Twitter - din Uniunea Europeană, conform unei relatări media, citată de DPA. Miliardarul din domeniul tehnologiei este nemulţumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA).

Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele. X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care doreşte să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare îşi îndeplineşte obligaţiile. Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violenţă şi dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini şi înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancţiuni grele.

Citit 468 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2023 17:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.