Peste 20 de morţi şi 50 de răniţi, în mai multe atacuri armate în SUA

Peste 20 de morţi şi 50 de răniţi, în mai multe atacuri armate în SUA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite, în mai multe atacuri cu armă de foc în statul Maine, din nord-estul Statelor Unite, suspectul aflându-se încă în libertate, potrivit mai multor publicații americane şi autorităţi locale, scrie Agenţia France Presse, preluată de Hotnews.

"Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi", a declarat pentru CNN un oficial din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia. Împuşcăturile au avut loc în trei locuri: la o pistă de bowling, la un restaurant şi la un centru logistic al unui supermarket Walmart, potrivit CNN. Atacurile au provocat rănirea a 50-60 de persoane.

Atacatorul este un instructor de arme de foc instruit de armată şi a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, potrivit Poliţiei.

Sute de polițiști sunt mobilizați pentru prinderea atacatorului, în timp ce locuitorii din Lewiston și dintr-un oraș vecin au primit ordin să se adăpostească.

Departamentul de poliţie din Lewiston l-a identificat pe atacator ca fiind Robert Card. Acesta are 40 de ani şi ar trebui să fie considerat "înarmat şi periculos", potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliţie din Lewiston. "Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card (născut în aprilie 1983) ca suspect în cazul împuşcăturilor în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation", a transmis Poliţia.

Robert Card a fost pregătit ca instructor de arme de foc la un centru al Armatei SUA din Maine. Potrivit Poliţiei, Card a fost internat într-o instituţie de sănătate mintală timp de două săptămâni, în această vară. Nu au fost specificate date privind tratamentul sau starea sa.

Citit 463 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2023 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.