Un armistițiu de câteva zile Israel - Hamas este tot mai aproape

Un armistițiu de câteva zile Israel - Hamas este tot mai aproape
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat, marți dimineață, că Hamas este "aproape" de un armistițiu cu Israelul. "Suntem aproape să ajungem la un acord privind un armistițiu", a spus Haniyeh, adăugând că grupul a transmis răspunsul mediatorilor din Qatar, informează Hotnews.

Oficialul Hamas Izzat el Reshiq a declarat pentru Al Jazeera că discuțiile în curs se referă la un armistițiu care va dura "câteva zile" și care include intrarea ajutoarelor în Gaza și un schimb de ostatici luați de Hamas cu oameni închiși de Israel. El Reshiq a spus că acordul va include eliberarea femeilor și copiilor israelieni din Gaza, în schimbul femeilor și copiilor palestinieni din "închisorile de ocupație".

Două surse familiare cu negocierile au declarat pentru AFP că acordul include un armistițiu de cinci zile, încetarea focului și limitări ale operațiunilor aeriene israeliene în sudul Gazei. În schimbul de prizonieri, între 50 și 100 de prizonieri deținuți de Hamas și Jihadul Islamic vor fi eliberați.

Prim-ministrul Qatarului a declarat că un acord de eliberare a unora dintre ostatici în schimbul încetării temporare a focului mai depinde doar de câteva detalii "minore".

Luni, președintele SUA, Joe Biden, a declarat și el că un acord pentru eliberarea ostaticilor este aproape. "Cred că da", a spus Biden, când a fost întrebat dacă un acord era aproape și și-a încrucișat degetele. Casa Albă a spus că negocierile sunt în stadiul "final", dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Citit 370 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2023 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.