Doliu național în Cehia, după masacrul de la Universitatea Carol din Praga
Foto: Sursa foto: CNN

Doliu național în Cehia, după masacrul de la Universitatea Carol din Praga
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un student ceh în vârstă de 24 de ani și-a împușcat mortal tatăl, apoi a ucis 14 persoane și a rănit alte 25 la Universitatea Carol din Praga, înainte de a se sinucide, marcând cel mai grav atac armat în masă din istoria țării, scrie Reuters, citată de Europa Liberă. Zece dintre răniți se află în stare gravă, a mai anunțat poliția cehă după atacul armat la una dintre cele mai vechi universități din Europa cu activitate continuă.

Guvernul ceh a declarat zi de doliu național pe 23 decembrie, informează sursa citată.

Redacția pragheză a Europei Libere relatează că studentul de la Facultatea de Arte a universității ar fi postat online mesaje tulburătoare înainte să comită crimele și ar fi fost inspirat de împușcăturile dintr-o școală din Rusia de acum două săptămâni. Împușcăturile „se răspândesc ca o boală în Europa”, spune un supraviețuitor al atacului mortal făcând referire și la atacul din Serbia din acest an, conform CNN.

Autoritățile cehe încă investighează motivul atacului și îl suspectează pe tânăr că este autorul unor crime de săptămâna trecută, mai scrie Europa Liberă.

Studentul deținea mai multe arme de foc, Cehia având una dintre cele mai permisive legi din UE în acest sens, iar The Guardian prezintă cifrele: în 2020 erau peste 300.000 de deținători legali de arme, într-o țară cu aproximativ 10,6 milioane de locuitori.

Citit 575 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2023 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.